Åren går – drömmen består

Till en början skapades bloggen för att kunna gå tillbaka och se hur resan utvecklas över tid och förhoppningsvis inspirera andra. Igår kväll tog jag mig tiden att gå tillbaka och läsa en del gamla inlägg. Tiden går fort och denna gång har mer än ett år gått sedan förra inlägget. Därför viktig med en uppdatering tycker jag för att kunna se tillbaka på var vi befann oss 2018.

Jobben är en central del i vårt långsiktiga mål. Vi ska båda trivas och få så bra betald som möjligt för vår tid samtidigt som det är en långsiktig bra balans mellan arbete och familj. K har blivit varm i kläderna på ett jobbet hon bytte till för mer än ett år sedan. Jag vågar nog påstå att det är svårt att hitta ett jobb som passar bättre för henne just nu. För min del är det 2018 som medfört mycket positiva överraskningar. Ny tjänst inom samma område på företaget men mer ansvar har det blivit dags för. Samtidigt har jag påbörjad ett fantastisk roligt arbete på sidan av inom styrelsevärlden. Det är inget vi aktivt jagad efter utan snarare kommit med tiden. Det är även precis det som jag hittills i arbetslivet har upplevd att de bästa möjligheterna öppnar sig när man minst anar det. Det gäller bara vara öppen och våga!

På fronten aktier så hade vi ett tufft år 2017. Aktieportföljen har haft en ganska dålig utveckling. Innehavet i Starbreeze har varit den stora anledningen där. 2018 har dock hittills varit bra och en stor del av minuset 2017 har tagits igen. Vi köper lite långsiktiga stabila bolag ibland men senaste 2 åren har vi främst byggd upp en kassa igen, amorterad en del samt lagt en del pengar på renovering av lilla huset. Tyvärr har jobben tagit mycket tid så renoveringen är ej färdig ännu. 2019 hoppas vi vara klara för uthyrning och därmed få igång det kassaflödet. Eftersom inkomsterna med nya jobben ökade mer än hyresintäkterna skulle varit, känns det som rätt prioritering just nu.

Långsiktiga målet kvarstår – att inte behöva jobba. Vi måste dock fokusera mer på att vara lediga när vi har möjligheten. När inte varje krona räknas in, är tiden med familjen viktigare när det finns dagar man inte behöver åka till jobbet.

Nästa vecka är det dags att träffa onkeltomsstuga, fantastiskafarbrorfri och en hel del andra än så länge okända personer på Vi vill träffa er! – Frihetsfirande på nationaldagen med Anders och Oskar

Publicerat i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Kommentarer är avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.