Ännu ett år har gått

Det har gått exakt ett år sedan förra inlägget. Även om ambitionen är att skriva mer frekvent så har det helt enkelt inte blivit av. Tiden räcker inte till för allt så det har blivit att prioritera bort skrivandet. Även investeringarna har fått vara som dessa är under året i stort sett. Vi ligger kvar i två småbolag med rätt stor andel av portföljen. Sedan finns det några mindre innehav som är större bolag. Portföljen har haft en negativ utveckling på 7% vilket resulterar i det första negativa året sedan starten på denna blogg.

Nysparandet i aktier har varit obefintlig under 2016. Vi har istället vald att skapa en buffert igen efter husköpet, lägga en del pengar på en pågående totalrenovering av lilla huset på tomten samt spara till en lite längre resa.

Under våren ska vi äntligen på en lite längre semester igen. Att visa och uppleva världen tillsammans med barnen är något som vi verkligen vill göra, men alldeles för enkelt skjutit upp till ”nästa” år ett antal gånger.

Generella mål inför 2017 är att få det lilla huset klart för uthyrning. Det tar dock sin lilla tid att göra det mesta själv. Tid med familjen får inte blir för lidande heller (även om många kvällar går åt till detta), samtidigt som jag tycker det är roligt att skapa något med händerna och lära mig nytt. I bakhuvud finns även att material för omkring 150 ksek plus en himla massa arbetstid långsiktig skulle kunna generera en ”passiv” inkomst. Denna inkomst skulle annars kräva omkring 1,5 msek i en utdelningsportfölj.

För att återuppta aktieköpen månadsvis krävs även en mer konkret strategi. Förhoppningen är att under semestern kunna planera hur vi ska tänka framöver med vårt sparande.

Jag hoppas att både lusten och tiden att skriva öka igen när vi väl kommer avsätta pengar för nya aktieköp igen!

Publicerat i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Kommentarer är avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.