Sälja prylar för att investera mera

Det var ett tag sedan förra uppdatering, och jag känner suget att skriva lite mer igen komma tillbaka. Vet inte om det har med senaste tidens nedgång att göra 🙂

Det är för tillfället väldigt lite nysparande då vi enbart har min lön just nu (vi ska snåla med föräldrapenningen ett tag). Däremot försöker vi att binda mindre och mindre kapital i olika prylar. Jag känner att alternativkostnaden för en del saker jag äger nu blivit alldeles för högt. Jag hoppas på att kunna uppnå bättre avkastning på mina aktier och dessutom undvika att en pryl tappar i värdet.

Ett exempel är barnkläder, vi har själva köpt mycket begagnad men ska nu bli bättre på att även sälja det när vi inte har användning för det längre. Jag vet inte hur många familjer jag har sett som sparat allt i tiotals år – för att sedan i praktiken slänga det. En fuktig källare eller möss på vinden kan göra mycket på några år. Det är bättre att spara mindre prylar men på ett bättre sett tror jag.

Jag själv har senaste tiden insett att jag inte hinner med allt heller. Resultatet är att jag hellre säljer av en gammal bil, och får tillbaka det jag betalade (eller i vissa fall kan gå back), än att spara bilen i kanske tio år till. Förhoppningsvis kan jag få så bra avkastning att jag om tio år kan köpa ett ännu bättre objekt!

Många bäckar små ger resultat, senaste månaden har varenda krona gått in i Vardia.

/J

Publicerat i Övrigt. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Kommentarer är avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.