Uppföljning budget – mars

Återigen är det dags för en uppföljning. Här har allt gått lite i stå medan vi väntar på att bebisen ska vilja titta ut. Mars har varit en månad med relativt lite räkningar, men även lite inkomst. Totalt har vi fått in 27 kSek och gjort av med 19 kSek plus att jag köpte ett bilprojekt.

På portföljfronten har det hänt en del. 35 stycken AIG köptes för 49,53 USD, 225 Bonheur på 122 NOK samt i slutet av förra veckan 40 stycken Citigroup på 47,11 USD. Det kom även en liten utdelning från AIG-innehavet i form av 57 kr. Förändringarna i portföljen innebär ökade utdelningar, köpet av Bonheur är över 1500 kr per år i ökning.

Det är även första gången som aktierna utgör större andel av EK än likviderna. Totalt EK är på 535 kSek och därmed 9000 lägre än förra månaden. Tesco, Immofinanz samt Starbreeze har haft en relativt svag månad.

Jobbmässigt har jag för första gången sedan jag bytte klarat mig på ordinarie arbetstid. Även om det varit mycket annat som tagit vår tid, så känns det bra att jag förhoppningsvis kan klara mig med enbart några övertidstimmar varje månad framöver.

Började deklarera med, dock så tog jag paus när jag kom till min enskilda firma. Det är dags att avsluta den och istället samla kraft inför annan verksamhet. Det är inte lätt att hitta motivation till att göra liknande saker på fritiden som på ”vanliga” jobbet, känns som att hobbyn ska innefatta något helt annat.

/J

Publicerat i Budget och taggad , , , , , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

One Response to Uppföljning budget – mars

  1. frivid42 säger:

    Hej,

    Jaa när portföljen växer får man ju även vänja sig vid att det är rörelserna på börsen som påverkar egetkapital mest. Med våra sammanlagda aktieplaceringar på drygt 700 tkr så räcker det ju med en börsrörelse på 5% (kan ske på en dag) för att överskugga vårt nysparande i aktier på 30 tkr. Som tur var funkar ju detta i både upp och nedgång.-)

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.