Inköp Bonheur

Det är ett par månader sedan som Lundaluppen publicerade sin analys av Bonheur och igår var det äntligen dags att ta in bolaget i portföljen. Det tog lite tid att själv bilda sig en uppfattning om hela bolaget och sätta sig djupare in i det, Lundaluppens inlägg har varit en bra hjälp på vägen. Det är dessutom första gången som ett bolag från den bloggen passat in i vår investeringsfilosofi.

225 aktier innebär att bolaget seglar in på en tredjeplats i portföljen. Passiva inkomster i form av utdelning ökar därmed med 1575 NOK (minus källskatt). Exponeringen mot NOK får ses som tillräcklig med det nya inköpet samt tidigare innehavet i Protector.

Det är egentligen ingen positiv utveckling att aktier som nämns av större bloggare fort kan segla upp på topplistan gällande Avanzas populäraste aktier. Risken är att många följer en rekommendation utan att själva ha gjort en djupare analys. Själv har jag nog missat tåget några gånger, men väljer att gå igenom allt själv och bilda mig en egen uppfattning. Det är även en fördel att följa kursen ett tag för att eliminera risken med en kortvarig uppgång i samband med en analys på ett litet bolag, som sedan dyker igen. Å andra sidan skulle jag själv aldrig hinna med att screena efter så många bolag och sedan sålla ut de tio mest intressanta, vilket jag tack vare andra bloggare nu kan göra.

/J

Publicerat i Ekonomi med fokus på investering och taggad . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

2 Responses to Inköp Bonheur

 1. Erik säger:

  Jag får erkänna att jag tycker det är rätt så positivt ändå att folk tar intryck av bloggare av Lundaluppens kaliber. Vad är annars alternativet? Att de läser di.se för att hitta ”börsvinnare”? Jag förstår givetvis vad du menar att man inte ska blint följa andra men för en vansinnigt stor del av Sveriges småsparare så är det inget alternativ.

  • investerailivet säger:

   Positivt är det helt klart. Alternativen är att luras av en bankförsäljare eller följa Di som du skriver. Det är dock en risk att en del som följer dessa typer av råd aldrig läst en årsredovisning och just den delen känns lite farlig när det gäller mindre bolag. Personligen tycker jag att det är av stort värde att läsa exempelvis Lundaluppen då personen bakom bloggen inte säljer in någon artikel utan rent av speglar sina egna köp/sälj.

   /J

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.