Starbreeze – rapport

Rapporten motsvarade mina förväntningar. Dock så var jag inte helt med på hur kursen påverkades. Förklaringen är nog att för många hade tanken att kortsiktig tjäna en del pengar och direkt efter rapporten sälja av. Jag hade själv tanken att sälja av en del av innehavet men det blev inte av.

Jag har tidigare räknat på en uthållig årsvinst på 80 miljoner och håller fast vid den. Jag tror att vi genom Rea och DLC kan få ihop några miljoner till fram tills Storm släpps. Kostnaderna hålls nere och min syn är att man fokusera på rätt sak. Det är ingen mening att ha bråttom med listbytet i nuläget.

Dagens värdering av bolaget är nästan löjligt lågt. Kassan utgör över 10% av bolagsvärdet (REA och DLC borde lämna överskott framöver dessutom). Ett P/E på närmare 10 än 15 med en relativ säker affärsmodell (tillväxt) känns som ett klipp. Visst finns bolagets dåliga historik kvar men det kan inte jämföras med dagens modell.

Med själva aktiekursen är risken nu att det inte finns fler triggers närmaste tiden. Nästa rapport kan säkerligen överraska en del men i nuläget är det förmodligen mer info angående STORM och PD 3 som krävs för en större uppvärdering.

Aktien stannar kvar i portföljen och tidshorisonten med innehavet har blivit längre. Förmodligen behövs ett listbyte, mer info om framtida projekt samt ett helårsresultat där man kan räkna på löpande vinsten (ej kvartal med spelsläpp) för att aktien ska uppvärderas rejält.

/J

Publicerat i Ekonomi med fokus på investering och taggad , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

9 Responses to Starbreeze – rapport

 1. Andreas säger:

  Hej! Hur ser du på kursen på kortsiktig tid (2 månader)? Det har svängt ner ganska bra de senaste två dagarna, hur ser du på nästa vecka? Tror du det fortsätter ner? När tror du den vänder tillbaka till tidigare nivåer?

  Jag själv ser stor potential både kort och långsiktigt och ser ingen som helst motivering till att kursen ligger på den nivån den ligger på idag.

  Mvh
  Andreas

  • investerailivet säger:

   Hej Andreas, kursen styrs just nu tyvärr bara av kortsiktiga spekulationer är min känsla. Det finns inga ”kända” triggers i närtid så att dessa nivåer behålls ett par månader framöver är inte omöjligt. Det behövs fler långsiktiga investerare för att kursen åter ska stabiliseras.

   Det kan visserligen komma PM angående Brothers eller utfallet av senaste Rean och DLC som visar att man även löpande kan täcka kostnaderna plus lite till.

   Det är även svårt att få grepp om hur retailförsäljningen utvecklas när Payday 2 legat i toppen på Amazon osv.

   /J

 2. Andreas säger:

  Jag förstår! Tror du själv på att den kommer att vara kvar på dessa nivåer runt 50 öre eller tror du att den kommer att sjunka ytligare innan det tar fart igen?

  • investerailivet säger:

   Det borde finnas en botten kring 50-55 öre, jag tror att fler investerare är intresserade och att det några dagar i rad köpts några miljoner aktier genom andra mäklare än vanligt tyder nog på att fler fått upp ögonen.

 3. Per säger:

  Jag är mycket långsiktig med mitt innehav och planerar att sitta kvar till åtminstone Payday 3 år 2016 (gissningsvis) och säkert längre. Hade aldrig planerat att sälja efter rapporten men så här just nu så kan man ju vara efterklok och tänka att man borde ha gjort det och köpt tillbaka igen billigt, men det är som sagt lätt att vara efterklok. Hur som helst så känns kursen kraftigt undervärderad just nu sett till den framtida potentialen men du har rätt i att det inte finns några kända triggers på kort sikt. Dock så kan vad som helst hända när som helst som får kursen att rusa, det har vi sett exempel på förut. Försäljningssiffror, listbyte, uppköpsanbud, storköp av fonder, et cetera. Jag är inte alls orolig på ett längre perspektiv och vill inte sitta utanför ens tillfälligt.

  • investerailivet säger:

   Håller med, långsiktig borde avkastning i förhållande till risken vara väldigt attraktiv. Payday 3 måste bli ett totalt fiasko för att denna investering ska visa sig som dålig (med dagens kurs). Tyvärr har vi redan 20% av vår EK i denna aktie, annars hade jag gärna köpt lite mer. Det är just därför som jag tänkte sälja av en del, att ha 50% i portföljen i ett bolag på aktietorget går inte helt ihop med våra tankar kring vår portfölj.

   /Investerailivet

 4. Andreas säger:

  Hej! Hur ser du på veckans utveckling?

  • investerailivet säger:

   Omsättningen minskar vilket är bra. Förmodligen har alla som velat sälja gjort det nu. Tror inte på en snabb återhämtning men kring 50 öre på botten vara.

 5. Andreas säger:

  Om du ska behöva gissa när tror du då att den är tillbaka runt 70 öre?

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.