Inköp Transcom

Igår blev det ett litet inköp, 10.000 aktier i Transcom plockades in på 1,2 kr styck. Jag har inte gjort någon djupare analys mer än ett överslag av förväntade vinsten och P/E tal, dessutom blir portföljen något mer diversifierad. Generellt har jag i jobbet fått den uppfattningen att den branschen expandera. Jag är dock lite osäker på om den kan överleva hur länge som helst. SEB höjde för några dagar sedan även riktkursen till 1,5 kr. Idag kom en nyhet angående kontor som ska stängas i Kanada (olönsamt) till börsstängning hade aktien gått upp med 5%. Köpet är i nuläget mer ett experiment att ha en mindre del i portföljen investerat med en tidshorisont på omkring 6 månader.

I övrigt har Starbreeze gått upp igen senaste dagarna och vi är i nuläget 700% plus. Jag har fortfarande inte kommit fram till någon exitstrategi för innehavet. Börjar dock alltmer att fundera över att sälja av 50% i samband med rapporten (Q1, i november). Frågan är egentligen bara om innan eller efter. Jag tror fortfarande att potential avkastning i förhållande till risken ger en attraktiv värdering, dock så har vi alldeles för stor andel av vår totala EK i detta bolag.

Med dagens höga värdering blir det allt viktigare att hitta bolagen som definitivt kan gå bättre avkastning än index. Det är mycket grubblande över att utforma en bra strategi som kan ge oss en avkastning på över 10% på totalt EK varje år, med minsta möjliga risk.

/J

Publicerat i Ekonomi med fokus på investering och taggad , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Kommentarer är avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.