Karriär

Sitter just nu på rummet efter ännu en fullspäckad dag. Det är första ”tjänsteresan”, tredje gången jag träffar min chef samt högsta chefen på regionnivån har jag äntligen fått sitta med och prata en stund. Jag måste erkänna att jag från början inte förväntade mig riktig ansvaret som tjänsten nu verkar innebära. Jag är dock positivt överraskat och kan knappast önska mig en annan typ av personer i min omgivning. Även om branschen i sig skulle kunna låta tråkig så har man ett stort fokus på att bli bättre hela tiden, vilket jag trivs bäst med. Besluten fattas snabbt och åtgärder genomförs fortast möjlgt, vilket innebär att det finns ett driv till förbättringar hos alla jag träffat på.

Nu tillbaka till rubriken. Kort beskrivet innebär ordet karriär till största del pengar för mig. Ju ”bättre” jobb desto högre sparande och det är till 90% även det som driver mig till att vilja nå högre. Självklart vill jag utvecklas men om jag hade kunnat bestämma inom vad utan att ta hänsyn till lönen hade det förmodligen blivit någon annan sysselsättning. Den tiden kommer dock förmodligen när vi inte ska behöva jobba för pengarnas skull – och därmed kunna välja ”yrke” oavsett lön 🙂

Även om det är mycket som jag ska lära mig och långa dagar så tror jag på längre sikt att detta steg ge oss de bästa förutsättningarna till vår resa. Tänker jag lite längre så är tjänsten ett försteg till andra befattningar som jag kan tänka mig om några år. Jag har en del att bevisa och lära mig innan dess men är samtidigt otroligt motiverad. Jag funderar en del kring just motivationen och inser att det inte är viktig för mig att kunna skryta med lönen eller titeln utan det som driver oss är tanken att kunna gå i ”pension” inom 10-15 år!

Det är även några mål som jag reflekterat över gällande ”karriären”. Det första är att få upp lönen med nuvarande tjänst en bit till. Jag har ingen konkret tidsram för det men när jag känner mig ”fullärd” för tjänsten samt kan visa resultat hoppas jag på 15-25% mer i lön. På sikt måste även arbetstiden passar ihop med familjen och det är viktig att det inte blir för mycket övertid i långa loppet. Att jobba intensiv en period har jag verkligen inget emot men då ska det även kompenseras med längre ledighet (semester med familjen). Sedan finns det ett mer långsiktig mål vilket förståss föutsätter att jag blir riktig duktig i nuvarande jobbet. Om jag tänker tidsmässigt så handlar det om att kommit vidare inom 5 år. Det är självklart inget som går att planera i förväg men förhopnningsvis roligt att följa upp senare.

/J

Publicerat i Uncategorized. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Kommentarer är avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.