Bilbyte?

Det har gått 3 veckor på nya jobbet och även boendet är klart. Det innebär att jag har lite mer att räkna på när det gäller bilalternativen. Alternativ 2 och 3 är det vi kan jämföra med bilarna vi har idag. Jag har tagit i med förbrukningen på alla tre bilar (1 dl per mil) och satt värdeminskningen till samma summa för alla, samma gäller service och reparationer (allt utförs själv med delar från Tyskland).

Bil

Det mest intressant är årskostnaden för bränslet samt skatt/försäkring värdeminskningen är inte extrem för bilar under 30k och reparationskostnaden bruka vi klara oss med rätt låga – smarta inköp samt att hålla efter bilarna maskinellt är nyckeln.

Varför är då alternativ 1 inte inköpt än? Jo för att det är en tvåsitsig bil vilket blir svårt med exempelvis barnstol. Även säkerheten på den kan inte jämföras med nuvarande bilar. Summan blir nog att säkerheten och i viss mån komfort/körglädje går före ekonomin.

Visst finns det andra bilar med låg förbrukning men då hamnar vi på inköpspris på det fyrdubbla och då får värdeminskningen en större effekt. Jag diskuterade med en arbetskamrat om milkostnaderna och kan konstatera att det inte är många som klarar sig under 20 kr/mil med en stor familjekombi som erbjuder komfort.

/J

Publicerat i Uncategorized. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Kommentarer är avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.