Starbreeze – antal sålda

Loggade in på depån nyss och fick se en trevlig nyhet. Ihop med att 505 Games är med i en rapport idag redovisas alltså siffrorna för antal sålda Payday 2 av Starbreeze.

Meddelandet:

Tillsammans med förläggaren 505 Games kan Starbreeze idag presentera försäljningssiffror för PAYDAY 2. Efter en månad i handeln har spelet sålt 1,58 miljoner enheter till butik och digitalt. Det är anmärkningsvärt att 80 % av dessa enheter sålts digitalt. Starbreeze digitala strategi fortsätter att visa sig vara framgångsrik. ”Som list-etta på Steam (PC) och Playstation Network under augusti kan vi konstatera att PAYDAY 2 är ett etablerat varumärke” säger Bo Andersson Klint, VD Starbreeze AB.

Svårt att uppskatta vad Payday 2 totalt kan sälja men en gissning av mig är 4 miljoner exemplar.
Vinst för aktuellt räkenskapsår (juli 2013- juni 2014) bör hamnar på >80 miljoner.

Aktierna kommer definitivt att gå upp en del imorgon. Bolagets kommunikation till aktieägarna kan knappast blir bättre heller. Det har som sagt varit som lotto att äga bolag på aktietorget och därför inget jag eftersträvar egentligen heller – Starbreeze har dock för mig varit som 6 rätt på Lotto.

/J

Publicerat i Ekonomi med fokus på investering och taggad , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

2 Responses to Starbreeze – antal sålda

 1. Erik säger:

  Vad anser du vara en rimlig värdering baserat på dessa siffror?

  • investerailivet säger:

   Det är svårt att säga men ett P/E mellan 10 och 15 och förutsatt att man kan få liknande intäkter med Payday 3, 4, osv framöver tror jag på 1 kr per aktie (med den infon som vi har idag).

   Sedan kan brothers lika gärna generera 20 miljoner till på ett år. Storm vet ingen heller vad det kommer innebära.

   Jag är dock övertygad om att Payday kommer vara en serie som kan säljas några år framöver och generera en relativ stadig vinst på mellan 60 och 150 miljoner (efter skatt och beroende på hur spelsläppen ser ut framöver) per år. Det är dock många osäkra variabler. Det kan dröja längre mellan uppföljarna framöver osv…

   Tror dock att även kommuniktaionen till marknaden blivit så pass mycket bättre att bolaget inte kan jämföras med vad det var för ett år sedan. Ett listbyte längre fram skulle även öka intresset för andra investerare.

   Ha en bra dag!
   /J

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.