Mellan två jobb

I fredags var det dags för mig att bjuda på hejdåfika och lämna in arbetsredskapen jag använt senaste två åren (mobil, dator osv.). Tiden från att nya jobbet blev klart till igår har gått med rasande fart.

Jag insåg trots det igår att vi är personer som gillar förändring och nya utmaningar. Att lämna tryggheten med ett jobb som man kan utantill, kollegor som man vet var man har osv. kommer säkerligen vara krävande men jag tror att nöjet att få lära sig nytt och träffa nya människor kommer att överväga det utan problem. Jag förstår dock många andra (även bekanta och vänner) som inte vill lämna den tryggheten och byta jobb och stad, vi är helt enkelt olika som personer. Det märks extra tydlig när man ska sluta på ett företag där kollegorna blivit till vänner. En del har lite förståelse för det – när man har det rätt bra på jobbet, andra har istället blivit motiverade själva till att försöka söka sig vidare.

På måndag börjar jag på nya jobbet, ett schema för närmaste veckorna är redan klar, däribland ett par resor. Ibland funderar jag kring om jag borde försökt ta detta steg mycket tidigare (direkt efter studierna). Jag är dock övertygat om att jag som nybliven pappa (för två år sedan) inte hade haft den energin som jag har idag. Det är inte så att det krävs mindre energi idag men jag tror att vi fått upp konditionen . Även bloggen hjälper till en del, att skriva ner vissa mål istället för att ”bara” prata gör att man är lite mer realistisk redan i målstadiet. Jag tror att vi även blev positivt överraskade vid förra uppföljningen av budgeten då vi idag känner att vi lever på en bra nivå (sparande/livskvalité).

Nu är det dags att börja packa inför första delen av flytten imorgon. Jag blir inneboende under veckorna ett kort tag framöver och ska passa på att fylla upp bilen varje gång jag åker från ena till andra sidan av landet fram tills även K ska flytta.

/J

Publicerat i Arbete vs. Fritid. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Kommentarer är avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.