Hyresvärdens intressen? en uppdatering

Jag ska citera svaret jag fick när jag undrade om det fanns möjlighet om tidigare inflytt av nästa hyresgäst: Uppsägningstiden är 3 mån och det får man räkna med. I inlägget Hyresvärdens intressen? beskrev jag det som gjorde mig mest upprörd. Bara ett par dagar efter inlägget blev vi kontaktade av samma person som undrade ifall vi kunde tänka oss att överlåta lägenheten tidigare. Vi blev glada så klart när hon även nämnde att vi får möjligheten att avsluta kontraktet tidigare. Våra tankar just då rörde bara den ekonomiska biten skönt att inte behöva betala en månadshyra för en tom lägenhet.

Dagen efter var det besiktning av lägenheten och 30 minuter senare kom den nya hyresgästen för att kolla på sitt nya hem. Efter lite prat förstod vi direkt varför hyresvärden hade gjort denna helomvändning. Personen som ska flytta in hade fått rätt till en ny lägenhet omgående (hyresvärden hade misskött ett viktigt ärende som resulterade i en flytt). Nu var det alltså i hyresvärdens intresse att så fort som möjligt kunna erbjuda ett förstahandskontrakt till en annan person för att själv inte betala ökade omkostnader (i form gratis hyra till den personen?). Egentligen hade jag velat sätta mig på tvären till att lämna över lägenheten tidigare (efter att vi fått reda på anledningen), dock så är den ekonomiska påverkan för stor. Det är inte heller sjysst mot den nya hyresgästen när det enbart hadnlar om irritation mot fastighetsbolaget som bara handlar utifrån sitt egna ekonomiska intresse. Någonstans hade jag förväntad mig ett agerande som styrs utifrån ekonomiska påverkan och om den är lika/oförändrat, kundnöjdhet (utbud/efterfråga/behov) istället för att hålla på kontraktstiden.

Omvändningen är bara ännu ett bevis där det tydligen inte är något problem för en hyresvärd att korta ner uppsägningstiden om denne själv har ett ekonomiskt intresse i det!

/J

Publicerat i Uncategorized. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Kommentarer är avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.