Nästa inköp?

Det börjar närma sig löning och därmed dags att göra nästa inköp. Likviderna ökar fort vilket även märks genom att vi fortfarande bara är investerade till mindre än 40% i aktier. Generellt är energibolagen som jag kollat på fortfarande lågt värderade och inte gått upp i samma utsträckning som indexen. Det blir främst att kolla vidare på företag inom el och olja närmaste tiden. Även om jag inte förväntar mig någon enorm uppvärdering så erhålls stadiga utdelningar och det känns bättre än räntekontot. Bank/försäkring är jag i nuläget nöjd med, vid en nedgång kommer dock vissa bolag köpas in (Citigroup samt Allianz är intressanta). Sedan vill vi öka på i fastighetsbolag och då blir det aktuellt att köpa en post till i Immofinanz och eventuellt i några andra bolag som vi haft koll på ett tag.

Utvecklingen i befintliga portföljen har i nästan alla fall varit över förväntan vilket innebär att det är allt svårare att utöka befintliga positioner. Känns som att gått lite för bra senaste tiden för att inte riskera en nedgång igen relativt snart. Det jag har lärt mig är att direkt köpa positioner som motsvarar 5-10% av totala EK, hittills har jag haft extrem tur med timingen vilket innebär att positionerna i stort sett alltid legat på plus. Visst kan man missa tåget ibland (som Protector Forsikring om inget nytt tillfälle ges) men generellt borde vi ha råd att köpa minst 5% mer aktier för våra pengar. Det kommer alltid att finnas börsveckor med negativ utveckling eller företagsspecifika nyheter som innebär en överreaktion av marknaden (som i Danske Banks för några veckor sedan).

/J

Publicerat i Ekonomi med fokus på investering. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Kommentarer är avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.