Vecka 32

Sverige rullar sakta igång igen. Vägen till jobbet blev ett par minuter längre, trängselskatten är igång igen och parkeringsrutan närmast byggnaden som varit ledig i fyra veckor upptagen igen. Det är rätt intressant hur hela landet fortfarande går i spåren efter gamla industrisemestern. Visst kan många industrier minska sin produktion under dessa veckor dock så är det förskolorna som styr det mesta. Har man barn som inte börjat skolan än är man rätt låst till dessa veckor. Att hela landet stänger igen under samma månad innebär även att alla i den kategorin ska ge sig iväg på semester samtidigt. Alla resmål som riktar sig in på barnfamiljer (nöjesparker etc.) är överfulla under denna period. Typiska resmålen för svenskar oftast också fullbokade av familjer som tror på en regnig sommar i Sverige. Det handlar inte bara om den ekonomiska aspekten utan även om det man får ut av sin semester. Åker jag till en nöjespark vill jag inte behöva spendera fem av mina tio timmar där på att stå i köer.

Detta är ännu ett exempel på varför vi vill kunna jobba när och om vi vill. Ha ledig mer än 5 veckor om året samt kunna spendera dessa på vilken plats vi vill. Vid senaste månadslutet gick vi igenom lite mer hur det egentligen gått för oss senaste halvåret och hur vi klarar resan. Om vi lyckas bevara köpkraften för våra sparade medel (samt kunna få en avkastning på dessa) kommer vi alltid att vara nöjda med det vi uppnår. En annan intressant fråga är vad vi skulle göra om vi var tvugna att leva upp alla våra pengar i nuet? Finns egentligen bara ett svar på det och det är resa samt ledig tid. Vi väljer hellre att vara lediga i så fall än att konsumera mer som inte tillför oss något egentligen.

/J

Publicerat i Arbete vs. Fritid, Uncategorized. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Kommentarer är avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.