Inkomstförsäkring

Det lutar åt att jag blir medlem i Unionen. Anledningen är egentligen bara själva inkomstförsäkringen, eventuelle andra fördelar blir alltså en ren bonus.

Kostnaden är 225 kr per månad (första tre gratis) vilket blir 2700 kr per år. På ett ungefär får jag då efter ett års medlemskap 8000 kr mer i A-kassa per månad vid en eventuell arbetslöshet. Försäkringen utan tillägg räcker för ca. 7 månader vilket innebär att min maximala nytta på en arbetslös period kan bli 56000 kr med aktuella lönen. Under 5 år betalar jag in 13500 kr som fås tillbaka efter 7 veckors arbetslöshet. Det intressanta är att även den gäller vi egen uppsägning med samma regler som A-kassan. Ifall man säger upp sig själv och vill flytta eller jobba utomlands utan att ha jobb innan kan man få den ersättningen efter A-kassans 3 månader karens (egen uppsägning).

Försäkringen ge för vår del en bra ekonomisk trygghet fram tills vi har fått ihop större kapital. Kollar man på maxersättningen på 56000 kr (i mitt fall) är det dock inget man blir rik på direkt.
Nu har jag inte som mål att blir arbetslös och jag tror att vi alltid kommer att hitta jobb om det behövs. Däremot känns det tryggare när vi går i tankar att köpa hus och samtidigt vill kunna investera i aktier.

Övriga rabatter är jag inte helt övertygat om då det enbart gäller en aktör på marknaden (exempelvis hemförsäkringen). Jag kan dock tänka mig att kolla ifall vi kan samla en del försäkringar när vi kommit i ordning med boendet och bilarna för att få ett paketpris. Ju mer jag tänker på alla våra försäkringar desto mer säker blir jag även på att vi borde ha ett sådant bolag i vår portfölj 🙂

Hur har ni resonerat kring inkomstförsäkring?

/J

Publicerat i Budget. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

2 Responses to Inkomstförsäkring

  1. Carl säger:

    Precis som du har jag tänkt på inkomstförsäkring ett bra tag och teckna den tillslut i våras. Det känns nästan obligatoriskt när vår svenska a-kassa är så pass låg som den är idag och nu är när regeringen sänker a-kasseavgiften så blir månadskostnaden i mitt fall inte mer än 180kr med unionen (i kontrast till tidigare). Se till att teckna innan det är för sent!

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.