Tillbaka på jobbet

Då var semestern slut för denna sommar. Vi har dock tänkt åka iväg en sväng under hösten/vintern, två veckor ledighet är inte tillräckligt helt enkelt.

En uppdatering kring huset som vi var intresserade av. Vi blev överbjudna i sista skedet och priset stannade 15k över vårt maxbud. Efter att vi kollade på huset med en mer erfaren snickare som själv renoverat två liknande hus fick vi bekräftat att det var ett bra projekt. Men tyvärr visade sig att även taket är sämre än jag hade trott och därför fick vi dra ner en del på maxbudet för att ”ha råd” med materialet.

Annars hade huset varit perfekt. Regeln att vi skulle klarat oss under miljonen var inte omöjlig med priset. Även området (så nära centrum i en småstad) samt barnvänligt var toppen. Husen däromkring kostar annars omkring 1,5-2 miljoner om det finns fräscha badrum, kök och bra värmelösning. Budgeten var följande: Maxbud 600k, el 40k, badrummen 110k, tak 30k, vattenburen värme 35k, kök 40k, fasad 10k sedan resten upp till 1 miljon för alla smågrejer (gips, slipa golven, tapet, renovera fönstren osv.). Värderingen hade sedan hamnat på omkring 1,5 miljoner. Siffrorna innebär mycket egen arbetsinsats och att man kan köpa en del material billigare i exempelvis Tyskland. Rent ekonomisk hade vi klarat en nedgång i huspriserna på 20% utan problem.

Om inte personen med högsta budet backar ur får vi dock fortsätta att leta.

Lite tips till kalkylerna när man köper fastighet som en investering. Pantbreven (om det inte finns) och andra avgifter kan man räkna med 3,5% på köpeskillingen. Inga enorma summor dock inte att glömma om man vill göra en realistisk budget. Sedan när man räknar på ett eventuellt försäljningspris ska mäklararen ha sin del. Svårt att få exakta siffror som man kan räkna på minst 50k är för en villa mellan 1,5 och 2 miljoner.

Blir att uppdatera sig om bolagen i portföljen och köplistan idag. Rätt skönt att inte kolla på aktier under ett par veckor faktiskt.

Ha en bra dag!

/J

Publicerat i Husplaner. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Kommentarer är avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.