Strategi vid en nedgång

I nuläget är enbart 30% av våra medel investerade i aktier. Räknar jag bort den summan som disponeras till kontantinsats vid ett eventuellt husköp är vi investerade till 45%. Dessutom ökar vårt EK i nuläget med över 5% per månad.  Jag har fått en känsla att börsen kommit till en negativ trend. Det har varit för många dagar med negativ utveckling och Svenska börsen är snart på +/- 0 räknat från årsskiftet. Ingen vet framtida utvecklingen säker och det finns alltid en risk (eller chans beroende på vad man är ute efter) att den kommer gå upp i höst. Min tanke är att genomföra ett köp varje månad plus att vi gör ett extra köp för varje 5% som indexen sjunker.

Valutakurserna kommer troligtvis bromsa en eventuell nedgång räknat i SEK och fungerar som en slags hedge (för exempelvis aktier i USA). Som jag skrivit tidigare är jag rätt säker på att SEK inte är en valuta som håller sig stark i mer oroliga tider. Månadsköpen kommer därmed sker i Centraleuropa samt USA, extra inköpen däremot kommer ske i svenska bolag.

Imorgon trillar lönen in, eftersom även denna vecka blir något stressigt kommer vi nog redan på torsdag vara klara med överföringen till sparkontot. 1:e juli blir perfekt att föra över lite mer likvider till ISK:n med. AIG och Citigroup har gått ner rätt många procent i USD så om det fortsätter en vecka till är dessa närmaste för köp.

/J

Publicerat i Ekonomi med fokus på investering. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

2 Responses to Strategi vid en nedgång

 1. Chrima säger:

  Hej, vet inte om jag gör något fel men jag får bara upp ett inlägg i taget på din blogg. Blir väldigt oläsvänligt då då man måste klicka för att se varje nytt inlägg.

  • investerailivet säger:

   Hej, jag är medveten om att aktuelle temat bara kan visa ett inlägg per sida. Tanken är att hitta en annan mall som gör det möjligt att visa flera inlägg per sida. Jag hoppas kunna ändra layouten rätt snart.

   Ha en bra dag

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.