Skakig börs

Effekterna hos bolagen på bevakningslistan blir dock mycket små. SEK försvagades mer än aktiekurserna gick ner i USD. Jag har tidigare funderat kring att placera våra likvider i korta räntefonder (USD och Euro). En nackdel är att likviditeten blir låst med minst en dag samt att räntorna i stort sett bara kan gå uppåt vilket även påverkar korta räntefonder (på kort sikt).

Jag har möjligheten att handla valutor på mina ena depå men det är sådana summor att det i stort sett måste sker med belåning vilket jag inte är intresserad av. Började idag även läsa vidare om Avanzas manuella valutakonto vilket jag eventuellt kommer att skaffa. Jag är inte intresserad av att betta på valutakurser utan vill helt enkelt säkra en del likvider på ett enkelt och smidigt sätt, i valutorna jag tänker köpa aktier i närmaste tiden. Enda nackdelen jag ser med Avanza är deras telefonordrar samt dyre courtage på några för mig intressanta marknader. Visst har det varit en del störningar men inga senaste veckorna 🙂

Över till börsen igen som jag tror kommer vara lite mer volatil över sommaren. Jag kommer ihåg hösten 2011 när det var en kortare ”rea”. Förhoppningsvis kan man se något liknande inom ett halvår. Även om en hel del bolag gått ner till ”inköpsnivåer” så har det inte blivit några köp än. Jag kanske hinner med att kolla på börsen under morgondagen och göra en affär. Mest intressant att följa Danske Bank som handlades under 100 DKK i slutet av dagen. På kort tid har kursen gått ner mer än 10%.

Nu är det dags att börja packa väskorna inför långhelgen. Ska bli skönt med en dag extra ledighet och umgås med släkten ute i skärgården.

Ha en trevlig midsommar!

/J

Publicerat i Ekonomi med fokus på investering. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Kommentarer är avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.