Planera framtiden

Till helgen har vi som mål att planera lite mer i detalj vad vi vill göra närmaste åren. Jag funderar kring vad som är vettigt att går igenom. Första punkten blir att följa upp vad vi har uppnått sedan vi startade bloggen (vilket kan likställas med att vi ändrade vårt liv en del). Helt enkelt en uppföljning för att se om vi har varit rimliga i vår tro om vad vi ska göra samt kunna uppnå. Det gäller främst ekonomin och investeringar men även hur vår vardag påverkats. Att gå igenom detta kan förhindra att vi bortprioritera saker som får oss att må bra. Dessutom kan det ge en del motivation att titta på vad vi åstadkommit under senaste 6 månaderna.

Sedan är det dags att sätta upp ungefärliga tidsperspektiv för olika saker vi vill förändra/göra. Det kan handla om semestern, flytt, byte av jobb eller mål med våra investeringar. Det är alltid lättare att ha ett ”datum” som vi kan följa upp istället för att säga om ett år ska vi gjort detta. Det är lätt att vissa saker annars inte blir av (eller senare än vad vi vill) helt enkelt. Det hela handlar trots allt at vi ska må långsiktigt bra under resan och egentligen spelar det ingen större roll ifall det tar 10 eller 11 år tills vi är ekonomisk oberoende. Däremot skulle jag inte kunna vara stolt över vår resa när vi om 10 år kommer fram till att vi skulle exempelvis flyttat till villa 2014 och borde insett det. Allt handlar om att hitta en balans mellan att leva i nuet och trygga vår framtid.

/J

Publicerat i Arbete vs. Fritid. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Kommentarer är avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.