Att ta sig tid

Det är just det vi har gjort i helgen. Tagit dagen som den kommit och inte kollat på klockan mer än när det verkligen behövdes. Att vädret varit helt fantastiskt har inte gjort saken sämre, första gången i år som vi har lyckats fylla på rejält med D-vitamin. Lilleman var så trött igår kväll att han somnade direkt på kvällen, att kunna ta sig den tiden och låta honom kasta sten i vattnet, plocka maskrosor eller kolla på djuren i parken i flera timmar. Det är viktigt att hitta den balansen, att kunna varva ner och njuta av fritiden och släppa stressen man bär med sig annars. Även om det inte blev mycket sömn i helgen så känner jag mig på något sätt nöjdare och ner motiverad idag. Även om vi jobbar mot ett mål som är flera år fram i tiden så ska vi tänka på att leva i nuet!

Nedan en bild på våra tomater. Är faktiskt riktig stolt över att det redan i mitten på maj har kommit tomater på plantorna. Nästa steg för att få bättre avkastning på plantorna är större krukor och bättre pollinering. Varje planta har 3-5 liter jord nu, egentligen borde dessa planterats om till tio liters hinkar dock så har vi för lite plats på balkongen för att kunna göra det med alla. Det får helt enkelt vänta tills nästa år när vi förhoppningsvis har hunnit flytta till ett hus ”på landet”.

tomat

I övrigt har Dow Jones gått ner en del i fredags och jag hoppas på att det fortsätter ett tag framöver. Jag har funderat igenom inköpen till vår portfölj och då vårat EK ökar i ganska hög takt innebär det även att 15k kr som idag utgör 5% av våra tillgångar vid årsskiftet bara kommer att motsvara 3,5%. ”Viktningen” i portföljen ska därmed beräknas på nuvarande EK plus den summan vi har prognostiserat att kunna spara framtill början av 2014. Förhoppningsvis kommer antalet affärer (courtage) därmed minskar och vi i längden kan bli fullt investerade.

Ha en bra start på veckan!

/J

Publicerat i Arbete vs. Fritid. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Kommentarer är avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.