Måndag – igen

Första ordet i rubriken har fått mig att reflektera lite extra. Det har varit ett högt tempo i vardagen senaste tiden. Alla helger är bokade och båda har extremt mycket att göra på jobben. ”Fritiden” har vi valt själva och det är den delen vi i framtiden vill ha mer av också. Att båda ska jobba 8 timmar per dag är inte ett direkt val utan en bieffekt av att vi vill skapa förutsättningar för att ändra på hur vi kan allokera vår tid.

Senaste tiden har orden som ”snart har vi en vecka semester” eller ”bara några dagar tills det är långhelg” talats ut i hemmet. Känns som att vi befinner oss i en fas där en förändring måste ske. Visst är det motiverande att spara 40% av inkomsterna dock så vill vi nå högre! Vår nuvarande situation (boendet och jobben) känns temporärt – det skulle bli mer påfrestande än vad vi vill ha det att leva så i fem år till. Vi har hunnit drömma om vad vi egentligen vill. Det viktigaste är dock att vi även med exempelvis ett hus ska hålla hos inom den ekonomiska ramen som vi har satt i början av året.

När det gäller inkomsterna så är det verkligen på sin tid att jag byter jobb. Det känns lite för bekvämt att gå i samma gamla spår ett år till. Jag har sökt en del jobb och även varit på intervjuer dock så måste jag verkligen fokusera på det ifall jag inte skulle få jobbet jag väntar svar ifrån. Jag tror att det är viktigt för alla att stanna och reflektera över hur man skulle kunna förändra sin situation. Företagen jag har jobbat på har alltid mål. Att sänka kostnaderna varje år med X-antal procent, att öka omsättningen på femårssikt, att ha de mest nöjda anställda i Sverige eller att förbättra kundnöjdheten varje år. Just det senaste är det jag fundera mest på. Vi har de ekonomiska målen för oss definierade dock så borde vi även ha vissa mål som faller under nöjdhet. Även om det inte är det konkretaste målet vi har haft så känns det bra att formulera ett.

Jag tror att man måste ha ekonomiska mål samtidigt som man är ute efter att förbättra livskvalitén kontinuerligt. Det har blivit mer uppenbart för mig att man annars kan fokusera för mycket på enbart sparandet. Min tro är att man då även kan fatta beslut som gynnar både sparandet och livskvalitén samtidigt.

Ha en underbar start på veckan!

/J

Publicerat i Arbete vs. Fritid. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Kommentarer är avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.