Tillbaka i hemmet

Vi har haft fantastiskt väder under vår kortsemester i Norge. Kändes verkligen som att vara utomlands (=runt medelhavet) med 25 grader på kvällen och en värme som hindrar en från att kunna sova. Varit roligt att få uppleva deras firande av 17:e maj, att se så många samlade och paraden förbi slottet med alla skolelever var en häftig känsla.

Det här var första kortsemestern utomlands sedan vi bestämde oss för att ta tag i sparandet på riktig. Det har inte haft större påverkningar egentligen, dock så har vi varit mer medvetna om att passa på och öka förståelsen för olika företag samt hitta nya bolag som kan vara intressanta att kolla närmare på. Utgifterna har även varit något lägre än om vi hade gjort samma sak för ett år sedan. Antagligen hade jag inte kollat upp hur mycket exempelvis öl kostar där innan vi handlade det som vi skulle ha med oss. Även om det är på semester och vi absolut inte snålar då, så vill vi spendera våra pengar på vettiga saker.

Har hört samt upplevt själva att elektronikprylar inte är så dyra i Norge längre. Kändes på en del produkter till och med som att dessa var billigare i Norge än här hemma (var tvungen att gå in på Elkjøp en sväng för att kolla ifall det skiljer sig från butikerna här). Frågan är om konkurrensen även i Norge kommer att öka inom liknande branscher som i Sverige? Köpkraften verka definitivt finnas i det landet! Gick en del inom området där vi bodde och måste säga att det jag såg var bra skött. Skolgårdarna som jag kunde se var fräscha med nyare redskap, fritidsanläggningar (idrott mm.) kändes likaså. Tunnelbanan i Oslo med 30 nok för en enkelbiljett kändes saftigt i början, efter att nyttjat kollektivtrafiken dock befogat. Rena fräscha vagnar och allt enligt tabellen, till skillnad från vissa andra större städer.

Tror att vi blivit ännu mer sugna på att jobba under en kortare period (ett par år) i Norge. Dock så ska vi komma en bit vidare i ”karriären” innan dess. Arbetsdagarna är generellt kortare, lönen bättre och sedan börja jag tänka mer och mer på att grannlandet kommer ha en ljusare framtid gällande arbetsmarknaden än Sverige även i en djupare recension. Har inte tänkt på vilket land som är ”bäst” för ett barn att växa upp i tidigare, dock så har tankarna gällande detta snurrat några gånger på sistone. Är det då verkligen ett land där grannarna (svenskarna) kommer dit för att skala bananer, servera kaffe latte och kör truck på lager?

Nu blir det att bära ut tomaterna på balkongen igen och vattna dessa. Fyra dagar utan vattning märks inte på dom tack vara att dessa stått i badrummet.

/J

Publicerat i Arbete vs. Fritid och taggad . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Kommentarer är avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.