Produktiva delen av året har börjat

Hade egentligen något helt annat som jag tänkte skriva om men det får bli en annan dag :). Visst är det underbart när det är ljust ute både när man ska gå och lägga sig och när väckarklocka ringer 05:20. Senaste dagarna har jag till och med vaknat innan den (bara för några veckor sedan var det svårt att stiga ur sängen innan 05:45). Att det är ljusare ute, varmare och mer grönt i naturen ger mer energi, förutom det bidrar även tanken jag att kanske kan byta jobb snart. Har inte forskat i huruvida det är vanligt, men jag behöver i alla fall mindre sömn på sommaren. Dessa 45 minuter per dygn mer i vaken tid gör mycket. Sen börjar jag försiktigt reflektera över ifall den värsta tröttheten (som småbarnsföräldrar) gått över nu när Lilleman närmar sig sin två-årsdag eller har vi helt enkelt bara blivit vana?

Det gäller att ta vara på den energin. Helgens cykeltur var ett exempe, har även fått energi till att ägna några timmar åt affärsidéer och jobbsök. Tyvärr känns det som att det börja tunna av på annonser inför sommaren nu. Vi blir även mer medvetna om att vi måste hitta en balans som innebär att vi har energin i långa loppet på liknande nivå. Det är ingen mening att köra hårt i två månader för att sedan inte orka göra mer än det man måste under följande perioden. Inte det lättaste när båda jobba heltid och jobben har helt olika arbetsbelastning under vissa perioder. Jag själv skulle kunna vara ledig ett par månader på sommaren utan problem, K däremot har antagligen som mest att göra då.

Ännu en gång känns målet med att kunna tillbringa en viss del av året utomlands som rätt. Sveriges vinter är underbar, dock så är den lite för lång. Bristen av D-vitamin är redan tillräcklig i januari och då bruka det vara tre månader kvar innan man kan känna av solen igen. Ett litet break från 15 minusgrader och 30 cm snö varje vinter i form av 6 veckor vid medelhavet skulle säkerligen ge en del extra energi.

/J

Publicerat i Övrigt. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Kommentarer är avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.