Emission CDON

Har senaste veckorna följt aktiekursen i CDON en del. Anledningen från början var att jag kommer ihåg diskussionerna väl när jag fortfarande studerade och aktien skulle noteras. Om jag inte minns fel låg kursen på 32 SEK då.

Viktiga datum

10 maj 2013 Offentliggörande av villkor, inklusive teckningskurs
14 maj 2013 Extra bolagsstämma beslutar om godkännande av Företrädesemissionen
17 maj 2013 Avstämningsdag för tilldelning av teckningsrätter
17 maj 2013 Beräknad dag för offentliggörande av prospekt
21 maj-5 juni 2013 Teckningsperiod

Har pratat med K en del om denna typ av aktie då jag tycker att man kan få chansen att köpa sig in på en lägre nivå i samband med emissionen. Kursen står strax under 30 kr och det krävs två aktier för att kunna teckna en ny för 15,5. 30+30+15,5=75,5 alltså lite drygt 25 kr per aktie. Spontant var min inställning att inte köpa då jag tycker att det känns som för stora förhoppningar när man behöver tar in nytt kapital redan några få år efter noteringen i ett sådant bolag. Nyfiken som vi är fortsatte vi kolla närmare på vad CDON egentligen är. Dessutom ett tillfälle att föra över lite kunskap på vad man kan titta på i årsredovisningar för att få en snabb uppfattning om bolaget. Lite mer än hälften av omsättningen härstammar från CDON resterande är mode och husinredning. Nu är inte jag så intresserad shopping och har inte heller någon uppfattning om hur framtiden ser ut för dom olika bolagen inom gruppen, dock så har K haft sina åsikter och innehaven i Kinnevik tilltalade mer än dom som enbart ingår i CDON. Den viktigaste frågan är dessutom huruvida näthandeln kommer att växa i längden. Visst lär det vara mest effetkiv att bara ha ett centrallager som allting skickas ifrån, mindre kapitalbindning, mindre transportkostnader osv. dock så gillar nog alla att kunna kolla och känna/prova det man ska köpa i verkligehetn. Utan dagens fysiska butiker skulle man troligen beställa midnre på nätet. Framtiden är kanske att vi betalar för att gå in på Elgiganten och kolla på datorn (och inte köpa) samt fråga en kunnig person och sedan kan beställa den på CDON. Finns även en mängd information att hitta på nätet som andra köpare har lagt ut men det kan tyvärr inte uppfylla samma känsla som att faktiskt hållit datorn i handen eller haft skorn på foten innan ett köp.

Kändes kul att kolla på ett bolag tillsammans då det annars mest handlar om siffror och ”tråkigare” bolag för K som är mindre intresserad av analyser som grundar sig på siffror. Känns som en bra balans att vi har olika intressen och därmed även kommer att kolla vidare på olika typer av bolag. Man kanske skulle skapa två portföljer som kan jämföras i form av avkastning/risk för skojs skull.

I fallet CDON ska vi bevaka kursen fram till slutet av veckan och se vad som händer. Även om det inte blir en liten post så är det kul att följa beteendet inför emissionen.

/J

Publicerat i Ekonomi med fokus på investering och taggad , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Kommentarer är avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.