Inlägg nummer 100

Har lite att ta igen eftersom jag inte kunde jobba igår. Ska dock skriva lite och reflektera över bloggen. Passande nog är det även inlägg nummer 100 som du läser just nu. Jag backar ett steg och funderar över vad syftet med bloggen var. Målen var att vi skulle leva som vi vill, lägga mindre tid på materiella saker och även värdera pengar på ett annat sätt. Vi har kommit en bit på vägen men boendet är fortfarande fyllt med en hel del prylar vi vill rensa ut. Sparandet går i linje med det vi hade hoppats på, dock så haltar investeringarna efter lite vilket beror på viss tidsbrist och börsläget generellt. Ska erkännas att bloggen varit lite mer kaotiskt än väntad då vi även haft mindre tid än vi hoppades på att lägga på bloggen och saker vi ville genomföra. Istället har vi haft turen att kunna jobba heltid plus en del extra båda två vilket även inneburit att viss utrensning inte ägt rum i den omfattningen som vi velat än.

När jag referera till bloggen innebär det samma sak som våra mål det är ett enkelt sätt för oss att samla det vi vill göra. Vi får även en större motivation att genomföra saker, samma sak gäller vissa månadvisa uppföljningar som vi annars kanske inte hade varit lika taggade att göra så fort vi har tid. Målen blir helt enkelt mer konkreta med hjälp av bloggen. Att det dessutom finns nedskrivet om hur exempelvis intervjuer/jobbsöket går är en fördel. Ofta glömmer man bort en del saker som känns viktigare ett år senare. Numera kan jag läsa igenom våra gamla inlägg och hitta en del svar.

När det gäller läsarna är jag mycket nöjd att det är en del som orka med att läsa ”tjatet” om jobbsök senaste tiden. Jag hoppas att min erfarenheter även kan inspirera andra eller åtminstonde vara till hjälp i vissa frågor som fler än mig borde ställas inför. Jag har även en blogg på tyska och där kan jag bara drömma om antalet sidvisningar som denna blogg har. Antalet läsare får vi tacka till största delen andra bloggare som länkar till oss vilket verkligen uppskattas. Ska tilläggas att det inte är ett mål att nå så många läsare som möjligt däremot ökar motivationen och får en bättre struktur! Varje kommentar som lämnas uppskattas mcyket!

Det ska helt enkelt struktureras upp lite bättre framöver och vi ska även försöka jobba mer med områden som gör att vi kommer må bättre och trivas mer på längre sikt. Skulle jag få tjänsten som jag var på intervjun på igår har vi ett helt annat utgångsläge. Både ekonomisk men även vår fritid kan disponeras på ett annat sätt med andra saker. En flytt skulle dessutom innebära att vi kan rensa ut ordentligt, att inte ens släpa in det vi inte vill ha kvar i nya boendet.

Att screena efter andra jobb är just nu inte lika akut för mig så förhoppningsvis hinner jag med en bolagsanalys i helgen 🙂 Sen ska jag även ta mig tid att vara ute med Lilleman!

/J

Publicerat i Övrigt. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Kommentarer är avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.