Reflektioner efter intervjun

Något sliten efter många timmar i bilen och en natt med mindre sömn än vanlig. Trots det är jag mycket nöjd med intervjun. Huvudsakliga syften har uppfylls samt jag blev säker på att jag skulle brinna för arbetsuppgifterna och har goda förutsättningar för att prestera bra. Det är ju inte enbart företaget som ska känna att jag är rätt person utan även jag som ska känna det för företaget.

Blev en del diskussioner även utanför själva intervjuämnena vilket lättade upp stämningen. Jag tror att man som ”vanlig” konsult inte är medveten om hur mycket sämre villkoren är egentligen, fram tills man sett något annat. Det är just det jag gjorde idag, företaget är ute efter någon som vill stanna långsiktig, tidigare relativ hög omsättning bland personalen/konsulter verka ha gjort att man vill satsa på att anställda ska stanna. Även om inte jag var intresserad av det i nuläget var det lite prat om olika utvecklingsmöjligheter på sikt.

Jag har gjort mitt i nuläget, presterad bra på en intervju och känner att jag var mig själv, dessutom har jag hunnit med att lämna referenser vilket också känns bra. Jag har haft en öppen dialog om att jag vill byta med personen/chefen som hyrde in mig på mitt nuvarande jobb vilket innebär att jag kan använda personen som referens (dessutom gått vidare till ett annat chefsjobb för några veckor sedan). Känns rätt säker att jag ska och borde ta jobbet om lönen är rätt och jag blir erbjuden tjänsten.

Självförtroendet ökade med idag! Anledningen är att jag tidigare varit på intervju till liknande tjänster men då enbart pratat med en rekryterare på ett konsultbolag. Deras spetskompetens är inte direkt ekonomi i sig oftast. Har fått känslan tidigare att vissa yngre personer bara nickar och instämmer med det man säger utan att veta vad man pratar om. Denna gång var det dock en person som har kunskap om ämnet som tjänsten handlar om vilket innebär att kunskap mm. uppfattas på ett helt annat sätt. Även om jag inte skulle bli erbjuden jobbet är det kul och lärorikt att kommit så långt i processen på en sådan tjänst.

Imorgon blir det en lång arbetsdag för att ta igen lite när jag var ledig idag, men sen är det helg och jag måste vila lite. Mindre än 6 timmar sömn för många nätter i rad har det blivit senaste veckorna. Mål för helgen annars är att hitta ett nytt bolag som ska köpas in rätt snart.

/J

Publicerat i Arbete vs. Fritid och taggad . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Kommentarer är avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.