Förberedelser inför intervjun

Har tänkt att förbereda intervjun lite grann. Det gäller främst det praktiska som tillträdesdatum, lön, arbetstider och vad jag själv är intresserad av och har en del erfarenheter/kunskaper om. En bra förutsättning är att jag har en bra kunskap om branschen som företaget är verksamt i samt ägnat en hel del timmar på koncernens årsredovisningar senaste åren. Det innebär en stor fördel och jag kan ägna tiden åt annat än att läsa på om själva bolaget.

Har man familj och samtidigt försöker komma vidare i arbetslivet tycker jag att det är viktig med balansen mellan jobb och arbetsliv. Jag vill kunna ge en realistisk bild av vad jag kan leverera för företaget innan båda parter bestämmer sig. Det vore inte bra om vi på sikt flyttar och jag sedan inte trivs med jobbet då vår situation är helt okej just nu. Det måste finnas långsiktiga fördelar med ett jobbyte helt enkelt. Jag vill inte heller behöva backa ur (om jag får jobbet) sålänge villkoren jag ställer uppfylls.

Den bilden av jobbet jag har fått hittills är att man kan styra en del av arbetsuppgifterna åt det hållet man är intresserad av och har kunskap om (ska ingå i ett team med lite olika ansvarsområden). Den punkten är också viktig för mig att fundera igenom. Jag vill så klart har jobbet med rätt villkor i form av lön mm. men om man redan från början kan jobba en del inom område man tycker är mest intressant är det ett stort plus. Öka intresset blir resultaten också bättre vilket gynnar mig i det långa loppet. Jag ska även kolla upp andra annonser inom själva ”yrkesbeskrivningen” och se om man kan hitta lite områden som man borde framhäva lite extra på en intervju.

*Lyssnade på en dokumentär om Kreugerkraschen för ett par dagar sen. Länk: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/165489?programid=2519 Nästan ofattbart när man hör namnen på bolagen som utgör en del av svenska börsen idag som grundades inom den koncernsfären.

/J

Publicerat i Arbete vs. Fritid. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Kommentarer är avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.