Måndag igen

Det var en mycket intensiv helg kan man säga. Enda som inte hunnits med tillräckligt är att vila upp sig inför kommande veckan. Tidsschemat är så tajt att vi redan har lite svårt att hinna med att veckohandla idag (hanns inte med igår kväll när vi kom hem sent). Denna jobbvecka bruka vara en av dom mest intensiva på jobbet och denna gång är det en röd dag mitt i. Förutom det är jag även tvungen att vara ledig en heldag för intervjun. Som grädden på moset har vi bytt till oss några eftermiddagspass på förskolan som för en månad sedan passade bättre in i vår planering än dom vi hade ursprungligen.

Har tyvärr inte hunnit med allt som jag hade planerat att göra inför intervjun i helgen. En ny finskjorta till kostymen blev köpt i alla fall samt två vanliga ”arbetsskjortor”. Återstår klippning som förmodligen K ska anlitas som frisör till då jag inte riktigt hinner med annars. Sedan ska betyg mm. tas fram och även referenser ska ringas upp ifall jag tycker att jobbet fortfarande är intressant efter intervjun.

Jag frågade faktiskt om resekostnaderna ersätt för intervjun och det gjorde det självklart blev svaret. Konstigt nog så har ingen annan rekryterare nämnt det tidigare och jag tyvärr inte heller frågat på tidigare intervjuer. Denna gång tänkte jag dock att om jag ska ta ledig en heldag och sitta 8 timmar i bil sammanlagt för en intervju så betalar dom resan ifall dom verkligen vill träffa mig. Svårt att tänka på annat än intervjun även om jag vet att vi inte direkt är beroende av att jag får jobbet. Det beror nog mest på att själva intervjun känns som en utmaning och jag i nuläget vill geomföra den bra . På kort sikt innebär det mycket extra planering och uppoffringar om jag skulle få jobbet men på längre sikt förhoppningsvis bara fördelar.

Tror det är första gången som jag reflektera över att vi inte borde bryta allt på en gång för att flytta hela familjen. Innan man påbörja ett nytt jobb är det svårt att veta vad man ger sig in på. Visst kan jag jobbar med något snarare för pengar än att jag tycker det är intressant dock så borde jag nog vara kvar några år på en sådan tjänst om jag får chansen och därför måste kännas rätt. Känns allt vikigare att jobbytet innebär att vi kommer åt rätt håll på vår resa. Egentligen är min filosofi våga satsa för att nå dit man vill. Även vi i vår unga ålder har ibland kunnat säga och reflektera över att man i längden bara kan ångra det man inte gjorde.

/J

Publicerat i Övrigt och taggad . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Kommentarer är avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.