Lön

Varje gång jag skickat iväg en ansökan har jag snabbt gått genom vad jobbytet skulle innebära för förändringar i ekonomin och vardagslivet. Jag hamnar varje gång i samma problem och grunden till det är att mitt nuvarande jobb har så fria arbetstider som man bara kan tänka sig. Enda sättet att öveträffa det vore ett jobb där jag kan jobba hemifrån.

Som ett exempel så är jag hemifrån 9 timmar 10 minuter per dag när jag jobbar 8 timmar. Resvägen är 15 minuter enkelväg vilket är svårt att få kortare. Ingen trängselskatt trots att jag åker bil vilket inte heller är självkklart för dom flesta som åker bil i storstäderna längre. Att jag kan flexa så mycket innebär även att K kan jobba enligt hennes relativt tuffa och oflexibla schemat.

Kort sagt så innebär högre lön genom byte av jobb inte direkt att vårt sparande kan öka i samma takt. I dom flesta fallen måste jag antagligen ha omkring 3000 kr brutto mer i månaden för att kompensera diverse omkostnader rent ekonomisk. Påverkan på vardagslivet är svårare att räkna i pengar men skulle jag behöva vara hemifrån en timme extra varje dag är det för Lilleman fler timmar på dagis. En vaken timme mindre hemma skulle även minska tiden för matlagning och annat som vi gör (mer utemat = högre utgifter). Jag har hittills aldrig heller blivit nekat semester eller föräldraledighet vilket är guld värd för oss. Kan vara svårt att få ledig 6 veckor under sommaren på många arbetsplatser.

Jag har återigen inlett ett lönesamtal (inga stora förhoppningar i dagsläget) men förhoppningen finns att både K och jag kan få upp lönen några tusen var och jobba kvar i nuvarande mönster ett tag till. Anledningen till det är att vardagen fungerar bra i dagsläget och att vi kan spara en hel del tack vare relativ låga utgifter.

Jobbsöket fortsätter trots det så klart, men med mer konkreta krav på hur famlijen och sparandet kommer att påverkas. Har nog insett/upplevt att dom bästa jobbchanserna finns när man minst anar det.

/J

Publicerat i Arbete vs. Fritid. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Kommentarer är avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.