Fredag

Bara några timmar kvar så anländer besök från Tyskland. Så även denna helg är det fullt upp för oss.

Jag hoppades i början av veckan att börsen skulle gå ner en del men den återhämtade sig istället igår. Det är svårt att köpa aktier när börsen gått så bra. Som tur är tror jag att det blir lättare för oss när det handlar om att kontinuerligt investera en mindre summa varje månad. Jag avvaktar helt enkelt ett tag till och fortsätter med att formulera köpkurser för intressanta aktier. Dock så har jag övervägt att placera en del livkider i andra valutor. Prisutvecklingen på guld verka lite osäker för många och räntorna kommer nog vara låga ett tag till. Samtidigt ökar rädslan för inflationen vilket innebär att både fastgiheter och aktier är efterfrågade.

Det känns inte bra att vara likvid i SEK till 65% när kronan är så pass stark. Varje gång jag kollar för vad släktingar ska köpa med diverse saker åt oss från Tyskland eller jag själv beställer dessa på nätet känns det verkligen som att Tyskland är undervärderat som aldrig förr. I vårt globala samhälle borde Sveriges försäljning drabbas en del.

Sveriges export till EU-länder kommer antagligen att minska rätt kraftigt. Det finns även en del företag som lägger mer produktion utomlands vilket antagligen beror på att lönekostnaderna med starka kronan nu är ännu lägre där.

/J

Publicerat i Uncategorized. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Kommentarer är avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.