Oberoende arbetsort – internet

I samband med jobbsöket blir det ännu mer tydlig att man har geografiska begränsningar i ett vanligt förvärsarbete. Att bygga upp ett företag har i dom flesta fall samma begränsningar. Då vi med all säkerhet kommer att flytta (flera gånger?) närmaste åren har jag kommit till insikt att bisysslan som jag vill göra kan skötas oberoende av vart vi bor. Genom min enskilda firma har jag upplevt själv att den fick blir vilandes på grund av flytt till andra sidan av landet.

Som rubriken säger är internet en möjlig väg för mig att välja. Begreppet internet är väldigt brett och för att vara mer exakt så handlar det om att skapa en del ”passiva” inkomster samt marknadsföring för ett segment som vi senare själva vill bli producenter inom. Det är som jag tidigare skrev många egenföretagare som är bland dom bästa på sina specifika yrken. Däremot saknas det ofta samma intresse/kunskap för allt det administrativa runt omkring. Det finns nog inte många hantverkare som har kunskap om hur man sökoptimera en hemsida, förmodligen vet många inte ens om vad det innebär.

Tanken är att jag i ett försök ska skapa en hemsida som ska förmedla information som inte behöver uppdateras mer än en gång per år. För några år sedan var min syn på reklam på internet rätt negativ, dock så har jag på senare tid ändrat mig. En anledning är att internet inte är gratis, lagringsutrymme och årliga avgifter för domännamn är fasta kostnader. Sedan behöver skaparen en viss ersättning för att driva utvecklingen vidare samt hålla en viss nivå.

Det är en hård konkurrens om besökarnas reklamklick vilket innebär att man måste tänka outside the box. Lite lik företag som är så tråkiga att många inte får upp ögononen för dessa, så finns det även här möjligheter.

Domänen köptes redan i februari för 19 kr första året. En skiss på hemsidan finns också klar. Genom olika bloggportaler kan man även skapa hemsidan utan webbhotell för att testa lite olika alternativ. Nästa steg är att sätta mig in i olika reklamlösningar. Då det är ett test ska jag även köra igång hemsidan med relativ lite jobb på sökoptimeringen i början för att sedan kunna följa upp/utvärdera besökarantalet för varje steg man tar. Jag förvänar mig inga fantasisummor i intäkter utan hoppas på att lära mig en hel del på detta område i första hand.

/J

Publicerat i Arbete vs. Fritid. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Kommentarer är avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.