Inga fler småbolag

Jag har inte hunnit med att kolla mycket på aktierna denna vecka när jag väl loggade in på depån såg jag dock att ett av våra småbolag hade gått ner en bit till. Totalt utgör dessa två bolag nu 7% av totalta tillgångarna. Dessa köptes från början som en lottsedel men nu har tålamodet nog tagit slut. Ju mer insatt jag blir i större bolag desto mer upptäcker jag även hur lite information småbolagen släpper till marknaden, det kan självklart vara en fördel för vissa men det krävs nog nästan att man har någon form av ”inside information” för att vara helt säker på sin sak.

Hoppet om snabba pengar innebär för mig numera alldeles för hög risk. När jag ser mina lånsiktiga innehav och deras utveckling så har dessa gått betydligt bättre senaste tiden. Dessutom innebär småbolagen även en viss psykisk påfrestning som jag i framtiden vill slippa och istället fokusera på ”riktiga” bolag.

Jag låg på plussidan ett bra tag men girigheten var tyvärr för stor för att sälja. Nu är bara frågan om när jag ska sälja? Jag hoppas fortfarande på en återhämtning samtidigt som en nedgång på börsen antagligen straffar dessa bolag ännu mer. Egentligen borde jag inte har kvar ett bolag som gått ner 30% sedan inköp och numera inte passar in i portföljen längre. Inköpspriset borde egentligen vara helt ointressant i bedömningen av bolaget när man ska sälja (förutom skatteplanering).

/J

Publicerat i Ekonomi med fokus på investering. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Kommentarer är avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.