Kortsemester

Även om det har varit en kort arbetsvecka för mig så se jag verkligen fram emot lite återhämtning. K har haft en något jobbigare arbetsvecka med 10-timmars pass varje dag. I helgen ska vi iväg med svärföräldrarna, målet är en stuga i på västkusten. Förutom att bara koppla av står även en Öl-och Whiskeymässa på schemat. Det är inte allt för ofta som vi har kommit iväg på kortsemester senaste tiden, oftast åker vi till våra familjer på helgerna vilket innebär att det alltid är fullt upp med att träffa syskon och vänner.

För övrig håller jag på att räkna på hur vi ska kunna ta semester/föräldraledig två veckor i sommar samt fyra veckor i höst (förutsatt att jobben tillåter) utan att sparmålet påverkas nämnvärt. Jag bruka blir rätt rastlös så jag lär kunna ägna några timmar åt företagsidéerna. Jag tror generellt att vi har en annan syn på semester än dom flesta andra medelsvenssons. Visst kan det vara skönt med en vecka sol och strand men vi är snarare ute efter att ”testa” hur man lever i andra länder. Att uppleva hur livet kan levas på ett annat sätt och med andra förutsättningar väcker inte bara nya drömmar utan får en att uppskatta vissa saker även mer här hemma.

Tanken att bo/semestra en månad i exempelvis Italien ska nog göra att vi inte behöver ha så mycket semester i sommar. Då vi förmodligen vill ha tillgång till bil där kommer vi köra ner och samtidigt passa på att hälsa på lite släkt i Tyskland på vägen (skulle annars kräva en vecka extra semester i sig). Sen finns det olika alternativ för uppehållet där nere, funderingarna är mellan att hyra ett boende en hel månad på samma ställe eller att åka med vår campingbuss. Nästa steg blir att hitta området som vi hellst vill åka till för att forsätta kolla på boendealternativ.

/J

Publicerat i Arbete vs. Fritid. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Kommentarer är avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.