Mål för 2013

Kände efter svaret på jobbet i tisdags att jobbsöket med tanke på geografiska områden inte varit helt strukturerad. Varje flytt kostar oss pengar och energi, varje vecka/månad med temporära lösningar av boende, pendling och barnomsorg tar också energi och tid från att kunna vara med familjen.

Vi har trots allt vår resa som innebär att vi ska spara så mycket som möjligt men behålla en viss livskvalité. Då vi trivs rätt bra där vi bor just nu och K även känner att nuvarande jobbet är utvecklande är det svårt att få det bätre ekonomisk genom en snabb flytt. Mitt jobbsökande ska därför begränsas till geografiska närområdet. Med näromåde ser jag bilpendling i 30 minuter eller kollektiv (snabbtåg) i upp till 60 minuter enkel resväg. Just kollektivtrafiken är lite lockande då jag skulle kunna göra annat på tåget istället för att lägga tid på det hemma.

Nu över till målen. Vi har satt som mål att vi ska öka våra tillgångar till 450 tkr fram till sista december. Det innebär minst 200 tkr sparande detta år. Jag har ingen konkret åsikt om åt vilket håll börsen kommer att gå, så det primära målet är att våra utgifter under helåret ska vara den summan mindre än inkomsterna.

När det gäller sparandet ska allt nysparande varje månad investeras i aktier plus att våra nuvarande likvider ska omplaceras succesivt beroende på prisutvecklingen på börsen (vår bevakningslista). Att slå index är inget mål som jag eftersträver då jag tycker att målet alltid borde vara högsta riskjusterade avkastningen på totala tillgångar.

På det personliga planet är byte av jobb ett mål för mig alternativ få upp lönen en del. Ett chefsbyte kan sätta fart på motivationen (vilket hände nu) men det krävs även en rimlig lön. För sambon är målet att jobba på nuvarande jobb fram till årsskiftet minst (om inget extremt bra dyker upp) då ingår att hon förväntar sig ett lönelyft i samband med tillsvidareanställningen. För övrigt har vi även tänkte att göra en lite längre semester i höst och åka till medelhavsområdet. Tanken är att vi ska bo och uppleva kulturen mer än bara en solsemester som turist.

Jag ska även avsätta mer tid till mitt egna företag som varit vilande ett år. Tanken är att jag ska genomföra minst ett av mina projekt fram till årsskiftet.

/J

Publicerat i Övrigt. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Kommentarer är avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.