Jobbsök – positivt svar

Fick igår eftermiddag respons på ett av jobben jag sökte i måndags kväll. Det blev ett långt samtal vilket kändes betydligt bättre än det förra. Tyvärr har det dock blivit ett dilemma ifall jag skulle bli erbjuden jobbet. Då det handlar om samma konsultbolag som jag arbeta för nu har jag ingen uppsängninstid (förutom mellan kund och konsultbolaget på mitt uppdrag). Skulle det varit i samma område hade det inte varit något problem men nu är jobbet 23 mil bort och ska tillsättas så fort som möjligt.

Har diskuterat det hela hemma under kvällen och jag ska puknta upp plus och minus igen för att fortsätta funderar.

Positivt med det jobbet:

En roligare tjänst som är mycket utvecklande för mig ahntagligen.
Högre lön.
Geografisk område där huspriserna är lägre och öppnar upp för en investering samt att vi kan genomföra vissa andra idéer vi har.
Närmare familjerna.

Negativa aspekter:

K söka nytt jobb.
Ökade kostnader pga. dubbelt boende och pendling under en kortare period.
Osäkerhet med ett nytt konsultuppdrag (man vet vad man har).
Ny inskolning förskola på sikt.
Tvungen att hyra ut lägenheten i andra hand.

Det är mycket att tänka på, visst skulle mitt CV blir mer traktiv efter ett år med den tjänsten, men samtidigt har K nyligen bytt jobb och det kanske dröjer några månader innan hon får ett nytt jobb igen. Det är som sagt mycket att tänka på och när det inte känns helt bra/smidig för familjen blir det ännu svårare. Vi har nu bestämt att lönen får avgöra valet, dock ej vilken nivå än.

Nu gäller dock business as usual vilket innebär fortsatt jobbsök men med mer fokus på närområdet.

*En fråga till som jag fick och inte helt var beredd på är: vem är du? Berätta om din personlighet (bortse från annonstexten)!

/J

Publicerat i Arbete vs. Fritid. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Kommentarer är avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.