Inköp Immofinanz

Nu på morgonen gick en köporder på 620 stycken aktier i bolaget igenom. Priset per styck blev 2,96 Euro till en valutakurs på ca. 8,33 SEK per Euro.

Jag har haft bolaget på bevekningslistan och kursen har gått ner från att varit uppe i 3,30 Euro för ett par veckor sedan. Med en förväntad utdelning på 0,20 Euro blir direktavkastningen 6,6% på dagens kurs. Jag tänker numera på att vara konsekvent med mina inköpspriser. Har jag satt en köpkurs ska den hållas och inte påverkas av snabba uppgångar. Med lite tålamod har jag i detta fall sparat in två års nettoutdelningar i och med att jag köpte aktien nästan 10% billigare än när jag fann den prisvärd och bestämde mig för köp. Finns så klart en risk att man missar tåget också som i fallet Fortum där ett köp på 14 Euro hade gett mer än 10% avkastning redan nu.

Nu står TAG och Citigroup som kandidater på listan har även börjat kolla närmare på E.ON igen (kylan som håller i sig har även positiva effekter), dock så vill jag sprida ut inköpen ifall det blir en rekyl på börsen.

/J

Publicerat i Ekonomi med fokus på investering och taggad . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

2 Responses to Inköp Immofinanz

 1. ägamintid säger:

  Det var nog ett mycket bra köp! Jag äger själv bolaget och tycker det ser väldigt bra ut. Spin-offen av BUWOG blir en trigger tillsammans med renodlingen av verksamheten. Medan man väntar får man en hyfsat saftig utdelning.

  Med vänlig hälsning
  ägamintid

  • investerailivet säger:

   Det var svårt att hitta bolag inom den branschen som har liknande potential i förhållande till risken, därför tacksam att du delar med dig av dina tankar på eran blogg. Skulle bolaget kunna bibehålla liknande utdelning på längre sikt tror jag att även många fler blir intresserade av den anledningen. Sedan är det alltid svårare att bedömma risken i deras investeringar ju längre bort från Österrike man kommer. Se om avknoppningen redan blir genomfört till hösten.

   Hälsningar
   /Investerailivet

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.