En ”halvdag” på förskolan

Då vi är med i ett föräldrakooperativ har vi förmånen att vara med i verksamheten ibland. Igår var det vår tur för första gången att ta hand om barngruppen under personalens planeringsmöte. Jag fick sluta en timme tidigare för att börja mitt pass vid 14:30 som slutade vid 17:30. Det är stor skillnad att ansvara ihop med en annan fölärdra för en hel grupp på 12 barn än att bara vara med under inskolningen.

Efter sådana timmar uppskattar man verkligen vad dom anställda gör varje dag. Lösa konflikter mellan barnen, lära dom att reflektera över vad som är rätt och fel, vänta tålmodig på sin tur, ta hand om varandra, acceptera varandra, förmedla kunskap genom lek, väcka intresse för nya saker, se till så att barnen utvecklas i sin egen takt mm. listan kan göras lång. Barnen spendera trots allt halva sin vakna tid på förskolan och det dom lär sig där har minst lika mycket påverkan som det man gör i hemmet på deras värderingar/argerande. Man känner även igen sig själv och reflektera efter dessa timmar över hur man själv var under den perioden och vad som formade ens egna värderingar. Även om ett kooperativ innebär en del extrajobb så tycker jag att det vägs upp flertalet gånger i och med att man har en bra insyn i hur allt fungerar. Personalen gör ett otroligt bra jobb och barnen trivs hur bra som helst vilket verkligen är det viktigaste.

/J

Publicerat i Uncategorized. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Kommentarer är avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.