Aktiemäklare

Lilleman sover middag så jag passade på att kolla på våra depåer hos dom olika bankerna. Kom fram till att vi behåller mitt Avanza Mini, sjukt prisvärt att handla svenska aktier för 9 kr per affär. Det ger mig möjligheten att sprida ut köpen av svenska aktier på flera tillfällen. Sedan har vi en ISK på Avanza också, dock känns det mindre flexibel att behöva ringa för att lägga köp/sälj ordrar på vissa marknader. Förutom det så är jag lite tveksam till beskattningen av ISK på aktier som vi tänkt äga länge och som har en relativ låg direktavkastning. Min favorit är Saxoebank där jag har kvar mitt Global Webtrader konto. Resten gick över till Netfonds vilket jag efter första inloggningen aldrig mer ens kollat på då det var så himla tråkig hemsida. Var tvungen att kolla upp priserna på Global Webtrader för olika länder och der är billigare än Avanza, till och med australienska börsen för ”bara” 25 AUD per affär, tyska och flesta europiska börserna 12 Euro och USA 15 USD. Dessutom känns deras plattform väldigt bra och ganska enkel att använda. Konfigurera man sina egna listor på ett bra sätt kan det spara en hel del tid. Nackdelen är att inget blir förtryckt i deklarationen från den depån.

Nu när det blir fler mindre utdelningar per år så är även frågan hur vi ska göra med källskatten som dras utöver 15%. E.ON och Nordjyske Bank berörs hittills av detta. Det handlar ”bara” om belopp på under 200 kr för E.ON exempelvis. man kanske borde testa för erfarenhetens skull hur mycket jobb det är att få tillbaka dessa pengar, misstänker att det i vissa länder kan kräva ett antal timmar.

/J

Publicerat i Ekonomi med fokus på investering. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Kommentarer är avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.