En vanlig dag som småbarnsföräldra

Har senaste veckan läst några inlägg på bloggar om att göra karriär i samband med barn. Är bara tvungen att skriva lite av mina erfarenheter och tankar och tror att även K kommer att skriva ett inlägg när hon får tid. Jag börjar med hur en vanlig dag ser ut.

Mån-Fre:
05:35 Ringer min väckarklocka ute vid bilen 06:00.
06:18 Stämpla in på jobbet.
06:30 Hämtat mitt te till mackan vid skrivbordet samt loggat in på mailen.
15:18 Efter lite jobb, några möten, två fikaraster och en lunchrast är det nu dags att stämpla ut.
15:45 På dagis för att hämta Lilleman.
16:05 Är han påklädd och redo att gå till bilen.
16:15 Hemma i lägenheten.
16:15-17:00 Försöker ägna lite tid med Lilleman och ta hand om disken.
17:00-18:00 K kommer hem och Lilleman ska ha sin mat. Även dags att börja laga middag/lunch samt lägga i en tvättmaskin.
18:00-19:00 Matlagning och Lilleman ska göras i ordning för natten.
19:00-20:00 Lilleman ska läggas (kan ibland ta 10 minuter och en annan gång en timma).
20:00-22:00 ”Egen tid” där vi ska hinna med att duscha, kolla på jobbannonser och all planeringen som krävs för att få ihop jobb och familj 🙂

22:00 Ifall allt har gått bra så har maten svalnat och matlådorna kan läggas i kylen och vi koppla av för att lägga oss för natten.

Jag själv är egentligen ingen människa som gillar rutiner och fasta tider, för att få ihop dagarna när båda ska jobba heltid krävs det dock. Matlagningen för kommande vecka måste planeras innan söndag. Åka till affären i lugn och ro med en genomtänkt inköpslista på söndagen innebär att vi slipper handla mer än en gång per vecka. Ska K iväg en kväll efter jobbet kan jag inte göra lönerna till förskolan den dagen, är det löning i början av veckan måste vi sätta oss med ekonomin en vardagskväll osv.

Jag har tidigare haft dubbla jobb under vissa perioder, jobbat heltid samtidigt som jag pluggat heltid och varit den som alltid jobbat över både helger och nätter. Numera värdesätter vi dock andra saker, det räcker med 40 timmar per vecka på jobbet, har man barn vill man ”se dom växa” och finnas där. Att alltid gå hemifrån innan Lilleman vaknat och komma hem efter att han somnat skulle kännas fel och man skulle gå miste om den bästa tiden.

Nu är idag ingen vanlig dag för mig. Lilleman har karens från förskolan (magsjuka) och jag är hemma med honom idag. Jag fick sovmorgon till 06:30 vilket redan igår togs ut med lite extra jobbsök samt att K och jag unnade oss att kolla en timme på Film. Har redan några planer för dagen, då Lilleman är rätt pigg (som vanlig) gäller det att ha lite att göra. Vi ska försöka hinna med att plantera om tomaterna i större krukor. Fortsätter solen vara framme blir det nog även en sväng utanför dörren efter lunch (kanske hinner med att lämna in IPaden på lagning om jag har tur). K ska jobba hela helgen vilket innebär en lång arbetsdag för henne idag (8:00 till 20:00). Jag själv måste in till jobbet efter att hon kommit hem ikväll och göra klart det sista innan deadlinen som är imorgon.

Det är tur att det är påsk snart med några dagars extra ledighet.

/J

Publicerat i Uncategorized. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Kommentarer är avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.