Cypern

Rätt intressant hur insättningsgarantin inte kan utesluta att kontanter från sparare krävs in genom en engångsskatt. Följderna är inte så stora än men det skapar nog en osäkerhet i längden. Vad händer om andra Sydeuropeiska länder tvingas till liknande åtgärder? Att hålla en valuta på ett bankkonto generellt är inte så riksfri som många tror tydligen. Det ger även fel signaler att utan förvarning beskatta besparningar (även om Cypern annars har låga skatter) indirekt så uppmuntras man att kosnumera med lånade pengar istället för att först spara.

Tyvärr har jag inte haft tillgång/tid till datorn i helgen vilket annars med tanke på inlägget https://investerailivet.wordpress.com/2013/03/16/tank-fore/ hade kunnat ge några kronor. Guldpriset samt USD upp.

/J

Publicerat i Nationalekonomi. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Kommentarer är avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.