Företagidéer

Ju fler jobbannonser jag läser desto mer börja jag även funderar på att satsa mer på att vara min egen chef. Skulle vi haft kapital nog att vara oberoende av jobben hade vi nog redan satt igång med våra idéer men vi känner att vi i nuläget behöver tryggheten att få lön varje månad och kunna bygga på vårt kapital. Jag har dock satt igång med två projekt inom området som vi inom tio år vill starta vår egen verksamhet i. Dessa kräver inte mycket kapital då det ena handlar mer om att utveckla en företagsstrategi och utforma marknadsföringen för ett befintligt företag (konsultbasis). Andra projektet syftar till att föra samman konsumenten och producenten inom samma område. Det är egentligen en tjänst som vi själva som konsumenter saknar i dagsläge och tror att den kommer att kunna växa i framtiden. Att det inte krävs kapital vägs upp med att jag måste lära mig mer inom vissa områden samt lägga en del tid innan projekten generera några pengar. Jag tror dock att jag ska använda mig av några kontakter/vänner som jag har sedan gymnasiet på ett området där personerna är extremt duktiga. För många småföretag kan liknande inköp av tjänster innebära allt för stora kortsiktiga kostnader vilket innebär att jag borde kunna lyckas bättre på ett kostnadseffektivt sätt. Egentligen har jag som mål att lära mig även det området. Men jag får nog nöja mig med det som är basic (samt förstå helheten och möjligheterna) och resten ska lejas bort till dom som är bäst på det till en rimlig kostnad helt enkelt.

Det känns kul att sätta igång med dessa projekt även om det inte kommer att gå i rasande fart.

/J

Publicerat i Arbete vs. Fritid. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Kommentarer är avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.