Jobbsöket fortsätter

Har haft en sjuk Lilleman hemma och K jobbat kväll denna vecka. Det blir inte mycket tid över till annat än att ta hand om hushållet. Jag har dock hunnit med två ansökningar denna vecka och även fått återkoppling av två gamla ansökningar där jag inte var aktuell för tjänsten. Det känns som att det går lite trögt när jag efter mer än tio ansökningar inte fått något positivt svar än.

Jag kan säkerligen förbättra texterna i CV och personliga breven något men dom är rätt genomarbetade nu tycker jag. Problemet är nog att jag inte har flera års erfarenhet av yrken jag söker och att det antagligen finns hundratals sökande med flera års erfarenhet i bagaget till jobben. Jag fortsätter min taktik med att söka jobb där lönen ar betydligt bättre och arbetsuppgifterna det jag vill syssla med och får mer erfarenhet av. Jag har nu satt som mål att söka tio jobb till och sedan ändra personliga brevet mer åt hur det bruka ser ut i Tyskland, det skadar nog inte med lite nytänkande som drar till sig lite uppmärksamhet av rekryteraren. Då jag inte desperat behöver ett nytt jobb är det nog rätt tillfälle att testa lite olika ansökningsvägar. I helgen ska jag även skicka spontanansökningar till två av mina gamla arbetsgivare. Tyvärr saknar jag ett kontaktnät som kan leda tilljobb inom mitt område där vi bor just nu vilket känns mer och mer viktigt när man är ute efter ett välbetald jobb.

En som lyckats bra med sin kreativitet: http://vimeo.com/57227879

/J

Publicerat i Arbete vs. Fritid. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Kommentarer är avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.