Black Earth Farming +9%

Loggade in på depån under förmiddagen och möttes av en ganska rejäl uppgång i BEF. Aktien är ganska volatil men en stadig uppgång lite ovanligare. Anledningen är nog Veckans affärer och deras rekommendation till köp. Rätt intressant hur en sådan artikel kan påverka efterfrågan i aktien. Har investerare inte haft ögonen på bolaget innan, eller gör man inte sin egen analys med efterföljande beslut om köp eller inte utan behöver bekräftelse från en tidning eller rådgivare? Det finns såklart många investerare som uppnår en bra avkastning genom att följa dessa rekommendationer, det kräver mindre tid och kunskap helt enkelt. Det kan naturligtvis även vara större aktörer som köper för att chanserna till en fortsatt stabil uppgång är goda efter en sådan artikel.

Som krydda på allt har även insiderlistan uppdateras efter att BEFs VD köpt på sig ännu mer.

Fundamentalt har det idag antagligen inte ändrat sig någonting alls i bolagets förutsättning att generera pengar i framtiden. Rätt intressant hur psykologin påverkar aktiekurserna.

*Kursen stängde på 12,70 idag

Trevlig kväll

/J

Publicerat i Ekonomi med fokus på investering och taggad . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

One Response to Black Earth Farming +9%

  1. Oskar säger:

    Mindre bolag brukar ju påverkas av sånt här då omsättningen är relativt låg kan ett litet extra köptryck (eller säljtryck om det är en negativ artikel) påverka kursen rätt mycket.

    När det gäller de mest omsatta bolagen brukar en negativ eller positiv artikel bara påverka på marginalen (+- någon procent).

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.