Sälja sånt man inte behöver

Då vi köpte en stationär dator i januari har vi minst en bärbar dator över. Jag sålde datorn för 1400 kr nu efter att använt den till studier och i hemmet i några år . Inköpspriset var 3000 kr på en mellandagsrea (nedastt 50% om jag inte minns fel).

Känns bra att kunna sälja den vidare då batteriet fortfarande håller rätt bra och den i övrigt gå som den skall. Personen som köpte datorn slipper att köpa en helt ny och kan dessutom spara en del pengar. Dessutom känns det bra att sälja sånt man inte använder längre. Vanligtvis så bruka sakerna ligga tills dom är så gamla att man inte kan användas till sitt ändamål, på grund av gammal teknik och bättre/billigare alternativ.

En positiv bieffekt är att vi får in 1400 kr extra. Det låter inte mycket men räknar man i form av hur lång tid vi ska jobba för att spara 1400 kr så är det nästan 3 arbetsdagar. Det är rätt intressant att tänka i den banan hur mycket man måste jobba för att verkligen spara 10000 kr? Det är inte samma som att ha en inkomst på 10000 kr. Inkomsterna ska även täcka levnadskostnaderna under tiden och exempelvis för transport till och från arbetsplatsen.

Vi ska fortsätta att sälja/skänka saker vi inte använder, även om vi inte köper mycket så fylls garderoben rätt fort med saker man knappt kommer ihåg att man hade i hemmet.

/J

Publicerat i Ekologiskt leverne, Minimalism. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Kommentarer är avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.