Black Pearl

http://cornucopia.cornubot.se/ har redan skrivit flera inlägg om bolaget och jag håller med honom i det mesta. Verkligen en aktie för byrålådan. Jag har haft aktien tidigare i somras/höstas och tjänat några procent på kort tid. När jag ser på kursen nu börjar den blir onekligen prisvärd. Denna aktie står på vår bevakningslista och kommer antagligen att köpas inom några veckor. Tanken är att vi till vår egen portfölj ska placera maximalt 5% av våra tillgångar i Black Pearl.

Den egentliga anledningen att jag håller koll på aktien är att vi måste börja placera vår sons sparpengar. Det är inte jätte mycket per månad vilket innebär att vi kommer att köpa en aktie per år i genomsnitt. Black Pearl är perfekt i det syftet, aktien ska placeras på en traditionell aktiedepå utan årlig beskattning. Jag hoppas att det dröjer så länge som möjligt tills utdelningar ska betalas ut just med tanke på beskattning. Betalar man ingen skatt varje år kan dessa pengar istället jobbar och generera mer avkastning i företaget (ISK, KF och fonder är inget bra alternativ när man är intresserad av att äga investeringen i 20 år). Dessutom finns det skatteregler att man maximalt beskattas för en ökning på 400%, vilket är inte alls orimlig med den tidshorisonten. Det är därmed inte sagt att vi kommer vikta om även barnens pengar beroende på ekonomiska läget men skatten kommer nog påverka dessa beslut i större omfattning än till vår egen portfölj.

Tänk om våra föräldrar hade köpt aktier i H&M när vi var små för 6 månaders barnbidrag!

Jag märker själv hur fort tiden går och att även vi tänker: köpa aktier till Lilleman kan vi göra senare. Så det är viktig att vi har disciplin då man på 20 år borde kunna få en bra avkastning.

/J

Publicerat i Ekonomi med fokus på investering och taggad , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Kommentarer är avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.